Kattoristikoiden luotettava kuljettaja

Kattoristikoita valmistava Keminmaan Puurakenne Oy (KPR) ja TKH-Logistics ovat tehneet yhteistyötä jo yli kymmenen vuotta.

– Aloitimme yhteistyön vuonna 2009, eikä se olisi näin pitkään jatkunut, ellei homma toimisi, KPR:n toimitusjohtaja Risto Kivilahti kertoo.

– TKH on meille avaintoimittaja. Osa kolmen kimppaamme, jossa se yhdessä Pohjaset Oy:n kanssa hoitaa kaikki kuljetuksemme ja muut logistiikka-asiamme.

Kuljetusten rooli on KPR:n palveluketjussa erittäin tärkeä.

– Toimitamme täältä Pohjolan perukoilta kattoristikoita aina pääkaupunkiseudulle saakka, ja sinne on tunnetusti pitkä matka, Kivilahti toteaa.

– Nyt rakennetaan paljon, joten pelkkiä terveisiä ei auta lähetellä, vaan autojen on oltava täynnä ja tavaran perillä ajoissa. Asiakkaamme ovat meille todella tärkeitä ja tuotteemme sitä lajia, että niiden viivästyminen aiheuttaa helposti isoja työnseisauksia. Meillä on kumppanit, jotka mahdollistavat palvelulupauksemme toteutumisen.

Arvokasta kumppanuutta

Kivilahden mukaan TKH-Logistics on onnistunut toiminnassaan erinomaisesti. Erityiskiitosta tulee valmiuksista ja joustavuudesta.

Alalla kuin alalla tulee aina joskus ongelmatilanteita, mutta kaikki on kyetty selvittämään, ja mitään hankauksia meillä ei ole ollut koskaan, Kivilahti kertoo tyytyväisenä.

– Olemme molemmat kehittyneet toiminnassamme, mutta olemme myös kyenneet kehittymään yhdessä. Mahdollisia parannuskohteita olemme pystyneet käymään yhdessä läpi ja näin sujuvoittamaan ja kehittämään toimintaamme entisestään. Sujuvuus ja ratkaisukeskeisyys ovat olleet kantavia voimia.

TKH on kyennyt reagoimaan viimeaikaisilla investoinneilla todelliseen tarpeeseen.

– Yksi viime aikojen ratkaisevista tekijöistä on ollut se, että TKH on kyennyt laajentamaan kalustoaan, Kivilahti jakaa

– Tämän myötä meidänkin kilpailukykymme on säilynyt ja vahvistunut.

Myös autojen liikennöinti takaisin kyetään hyödyntämään järkevästi.

– On tässä yhteistyössä tosiaan sellainenkin puoli, että etelästä kulkeutuu kätevästi meidän tarvitsemiamme raaka-aineita, Kivilahti toteaa hyvillään.

– Esimerkiksi ristikoiden valmistamisessa käytettävät naulalevyt päätyvät pitkälti samoilla autoilla meille.