Uusia haasteita ja vankkaa kokemusta

TKH-Logisticsin palveluksessa pitkään toiminut Marko Anttola siirtyy näinä päivinä Pohjaset Oy:lle. Anttola ehti työskennellä TKH-Logisticsin toimitusjohtajanakin lähes kymmenen vuotta.

– Marko aloitti siinä pestissä vuonna 2009 ja on viimeiset 2,5 vuotta ollut talousjohtajana, yhtiön nykyinen toimitusjohtaja Jukka Haanpää kertoo.
– Kaikkiaan olemme työskennelleet yhdessä samoissa hommissa 20 vuotta.

TKH-Logistics kiittää Anttolaa kaikesta, mitä hän on yhtiön hyväksi tehnyt.

– Marko tekee aina kaikkensa ja viimeisen päälle tarkasti. Pohjaset saa hyvän miehen. Toivotamme kaikkea hyvää jatkoon.

Anttolan tilalle ei ole palkattu uutta henkilöä, vaan hänen työtehtävänsä on jaettu muiden organisaatiossa toimivien kesken. Anttolan poisjäännin yhteydessä suljetaan myös Kemin toimisto. Kemin ”tukihenkilöksi” jää yhtiön pitkäaikainen työntekijä Eino ”Eppu” Pitkänen.

– Tällä hetkellä Kemissä tarvittavat muut kuin kuljettajien toimet hoituvat pitkälti Epun toimesta, eli Kemin toiminta ei suinkaan lopu, vaikka hallinnontoimet onkin siirretty Ouluun, Jukka Haanpää toteaa.

Kokemusta vuosikymmenten ajalta

Eppu Pitkäsen mukaan täytettäviksi jäävät suuret saappaat. Vankka ja monipuolinen kokemus on kuitenkin suuri valtti.

– Olen tehnyt melkein kaikkea, mitä talossa on touhuttu, Pitkänen naurahtaa.

– Menin alunperin vuoden 1999 marraskuussa Haapa Trans Oy:lle kuljettajaksi ja asentajaksi. Toimin siinä asemassa nelisen vuotta tuuraillen myös ajojärjestelijänä.

Haanpää Yhtymän ostettua Haapa Transin Pitkänen jatkoi kuljettajana ja ajojärjestelijän tuuraajana. Vuonna 2004 hän siirtyi konttikuljettajaksi ADR Haanpään omistamalle Tornion kuljetus ja huolinta Oy:lle, josta myös TKH-Logisticsin nimi juontuu.

– Kun huolintatoiminta päättyi ja yhtiön nimi muuttui muotoon TKH-Logistics, siirryin ajojärjestelyyn, Pitkänen muistelee.

Syksyllä 2018 tapahtui muutoksia, kun yhtiön ajojärjestely siirtyi Ouluun.

Vaihtelu virkistää

Pitkäsellä tulee kuluvan vuoden marraskuussa täyteen 20 vuotta yhtiön palveluksessa. Uskollista talossa pysymistä Pitkänen kommentoi hyväntuulisesti.

– Mihinpä sitä hyvää vaihtamaan!

Pitkäsen mukaan töitä on ollut puolin ja toisin mukava tehdä ja sinne on ollut aina hyvä lähteä.

– Se on ollut sopivan vaihtelevaa ja työkaverit tuntee pitkältä ajalta. On saanut tehdä ajohommia, korjaamotöitä, olla talonmiehenä ja Markon perintönä hoitaa myös kalustoasioita. 16 vuotta tuli oltua konttoripöydän takana, mikä tosin on sekin mukavaa, mutta kyllä siinä kävi välillä mielessä, että olisi kiva olla taas ratin takana.

Nyt pitkänen onkin päässyt taas taittamaan taivalta.

– Olen tosiaan päässyt koluamaan Norjaa myöten.

Pitkäsen ehdoton vahvuus on monipuolinen alan tehtävien hallinta.

– Varsinkin konttipuoli on tuttua, mutta niin on kaikki myynnistä ajojärjestelyn kautta toteutukseen.